top of page

Vergoeding

Borstprothese

Logo Ciao Bella.jpg

Het is goed om te weten dat iedere zorgverzekeraar een borstprothese vergoedt. Afhankelijk van uw verzekering kan dat één keer per jaar of één keer per 2 jaar zijn, meestal is dit één keer per 2 jaar. Bij een eerste verstrekking krijgt u een machtiging mee vanuit het ziekenhuis. Neemt u deze mee naar de afspraak, dan maak ik het verder in orde! Voor alle vervolgverstrekkingen heeft u geen verwijzing meer nodig tenzij u naar een andere mammacare adviseur gaat.

 

Ik heb met de meeste zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten. Ik declareer de prothese rechtstreeks bij uw verzekering, voor de prothese hoeft u dan bij mij niet te betalen. Wanneer u uw eigen risico nog niet heeft opgebruikt kan het zijn dat uw zorgverzekering u een rekening stuurt voor het eigen risico. Dit komt omdat de borstprothese vanuit de basisverzekering wordt vergoed. U kunt het beste bij uw zorgverzekeraar navragen of uw eigen risico al op is. Helaas kom ik bij Menzis en VGZ pas per 2024 in aanmerking voor een contract omdat zij een twee-jarig inkoopbeleid hanteren en we dus niet in de tussentijd konden instromen. Onder VGZ valt ook IZZ, IZA, Zekur, Bewuzt, UMC, Univé, Promovendum en United Consumers. De borstprothese wordt vergoedt vanuit uw basisverzekering. Afhankelijk van het soort basisverzekering krijgt u 70%, 80% of 100% vergoedt. Meestal is het zo dat als u een aanvullende verzekering heeft u de hoogste basisverzekering heeft en daarmee 100% dekking. U moet in dit geval wel de prothese eerst zelf betalen en vervolgens de rekening indienen bij uw zorgverzekeraar. Twijfelt u of en in hoeverre uw prothese vergoedt wordt neem dan even contact met ons op, we kijken graag met u mee!

 

Soms is het nodig om de prothese al binnen 2 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer de maat van uw borst veranderd is, bijvoorbeeld door medicijngebruik, oedeemvorming of een verandering in uw gewicht. Neemt u hier vooral contact met mij over op, in dit soort gevallen kan er vaak iets geregeld worden met de zorgverzekeraar!

Prothese lingerie

Deze beha's zijn speciaal ontworpen als eerste verzorging na een borstoperatie. De postoperatieve beha die we verkopen is van Anita en heeft een voorsluiting. Dit zorg ervoor dat u de beha makkelijk kunt aan- en uittrekken. De beha heeft aan beide zijden een cupafsluiter wat zorgt voor optimaal draagcomfort. Het is aan te raden, wanneer u een borstoperatie moet ondergaan, twee post-operatieve beha's aan te schaffen zodat u tussendoor kunt wassen. 

bottom of page