top of page

Borstprotheses

Wanneer kunt u het beste een afspraak maken voor een definitieve borstprothese?

Pas als de wond helemaal genezen is kan een definitieve prothese worden aangemeten. Dit is meestal minimaal na zo'n 6 weken na de operatie maar vaak is het beter om 2 tot 3 maanden te wachten. Ook als er bestraling volgt is het beter om te wachten tot een aantal weken na de laatste bestraling in verband met mogelijke beschadiging van de huid. 

 

Welke soorten borstprotheses zijn er?

Er zijn vele soorten borstprotheses. Zo zijn er borstprotheses die een masserende werking hebben wat kan helpen bij lymfoedeem, protheses die extra zacht zijn bij gevoelig littekenweefsel en protheses die meer luchtdoorstroming toelaten tegen de borstwand wat bijvoorbeeld prettig is wanneer u last heeft van opvliegers of het snel warm heeft. Hieronder ziet u de diverse soorten borstprotheses ik direct op voorraad heb. Het is niet mogelijk om de borstprotheses online te bestellen, wij adviseren u graag persoonlijk! Mocht u echter al een prothese hebben en wilt u exact dezelfde prothese, neem dan even contact met ons op!

1400x300-breast-forms.jpg
Amoena light.jpg

Amoena Natura Light 

Lichtegewicht borstprothese met geintegreerd Comfort+ materiaal in de silicone vermindert het transpireren en helpt een constante aangename temperatuur te behouden achter de prothese.

Amoena light.jpg

Amoena Contact Borstprothese

Dit is een plakprothese en volgt daarmee alle bewegingen van het lichaam, vermindert de druk op de schouders en voelt als een deel van het eigen lichaam doordat deze op de huid kleeft. U kunt deze prothese op zijn vroegst 12 maanden na de operatie dragen omdat het litteken volledig genezen moet zijn.

Amoena light.jpg

Amoena Natura Borstprothese 

De meest zachte en natuurlijke borstprothese van Amoena. Sommige hebben een doorzichtige achterkant welke extra zacht aanvoelt, perfect dus bij gevoelig littekenweefsel!

Amoena energy.png

Amoena Energy Borstprothese

Ideaal voor vrouwen die regelmatig transpireren door sporten of als gevolg van een medische behandeling of opvliegers.

Amoena 1054.png

Anita Active Borstprothese

De ribbenstructuur zorgt voor een goed huidklimaat en gewichtsreductie. Daarnaast heeft deze borst een mooie natuurlijke ''hanging''. 

Anita-care-prostheses-Authentic-1020X.jpg

Anita Authentic Borstprothese

De overgang van de rand van de prothese naar de huid is bijzonder natuurlijk. 

Contact amoena.jpg
Amoena natura.jpg
Anita asymetric.jpg

Anita Softback Asymmetric Borstprothese

Deze prothese loopt aan de zijkant wat verder door wat soms nodig is om zoveel mogelijk tot symmetrie te komen. 

1086X_Pure_Fresh_blau_rgb_960.jpg

Anita Pure Fresh Zwemprothese

Een prothese speciaal om mee te zwemmen of andere sporten uit te oefenen. 

Deelprothese.jpg

Amoena en Anita deelprotheses

De deelprothese is ideaal als u een verschil heeft in cupmaat na een borstsparende operatie, een reconstructie en bij ongelijke borstontwikkeling. 

Wat voor soort kleding kan ik het beste aandoen als ik voor een borstprothese kom?

Trekt u bovenal het soort kleding aan wat u graag en vaak draagt maar bij voorkeur geen zwarte bovenkleding. Met zwarte bovenkleding kan je het uiteindelijke resultaat minder goed beoordelen. 

 

bottom of page